Harjaatko hampaasi 2 kertaa päisässä tai useammin?

Järjestimme yhdessä kansanedustaja Sanna Lauslahden kanssa hammasterveyttä käsittelevän seminaarin eduskunnan Kansalaisinfossa eilen.

Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Matti Pöyry totesi, että kansamme hammasterveys on heikentynyt ja etenkin lasten hampaat ovat huonommassa kunnossa, kuin kymmenisen vuotta sitten.

Lasten parlamentin jäsen Silva Järvinen Tuusulasta totesi, että lapset ymmärtävät hyvin terveiden hampaiden merkityksen ja haluaisivatkin poistaa limsa- ja karkkiautomaatit koulusta ja harjaisivat hampaansa, mikäli saisivat jatkuvasti asiasta muistutuksia ja opetusta. Vanhempien ja opettajien tehtävänä onkin kiinnittää huomiota lasten hampaisiin.

PlusTerveys Oy:n toimitusjohtaja Eila Annalan mukaan työterveyshammashoito on tehokas tapa ehkäistä hammasmätää ja tämän vuoksi ennaltaehkäisevä työterveyshammashoito voisi olla kela-korvattavaa. Olen tehnyt tästä kirjallisen kysmyksen ministeri Paula Risikolle, joka suhtautui asiaan positiivisesti. Toivottavasti ensi eduskuntakaudella saamme työterveyshammashoidon korvauksen piiriin?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>