Turpeen nostosta tulee päästä eroon tulevaisuudessa

1/3 maamme pinta-alasta on suota, ja tästä puolet on ojitettu. Terve suo on hiilinielu ja sitoo pohjavesiä. 100.000 hehtaaria soistamme on otettu turpeen nostoon ja sillä tuotetaan 25 TWh lämpö- ja sähköenergiaa vuodessa. Turpeen polttoa tuetaan kevyellä verotuksella muihin energiamuotoihin verrattuna. Turvetuotantoa on aiottu lisätä vähintään 50 %.

Turpeen nosto pilaa vesistöjä. Turve ei ole uusiutuva luonnonvara ja poltto vapauttaa ilmaan pienhiukkasia. EU-alueella kuolee ennenaikaisesti 300.000 ihmistä vuodessa pienhiukkasten vuoksi. Suomessa heitä  kuolee 1.200. Turpeen poltosta on päästävä vähitellen eroon. Se ei ole nykyaikainen saasteeton energiamuoto ja turpeen nosto tuhoaa luontoa

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkisti kansanedustaja Sanna Perkiön raportin “Puhtaan ympäristön ja kestävän talouden Suomi” 21.1.2011.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>