Turhaa sääntelyä

Kokoomuksen Suomen Toivo ajatuspajan kirjanen Pieniä tarinoita byrokratiasta , toimittanut Antti Vesala ja Markku Pyykkölä, on hyvin koottu pamfletti siitä, miten meitä reguloidaan ja hallitaan. Seuraavan eduskunnan pitää puuttua tähän ja purkaa se sääntely, joka ei ole tarpeellista.

Ainoa täysin överiksi mennyt juttu on Henry Heikkisen kirjoittama Sairaalat tuhlaavat rahojasi. Kirjoitus ei ainakaan lisää kokoomuksen kannatusta tässä maassa, sillä kuntatyöntekijöitä on 450 000. Henry leimaa heidät jäykiksi ja vastuuttomiksi. Hän väittää, että yksityispuolella tehdään moninkertainen määrä leikkauksia samassa ajassa kuin julkisella puolella. Henry ei ollenkaan tiedä, että yksityisesti tehdään vain ennalta suunniteltuja, ”helppoja” leikkauksia hyväkuntoisille potilailla. Julkisella puolella taistellaan ihmisen elämästä, leikataan aivoja, maksaa, poistetaan sisäelimiä ja hoidetaan monivammoja, syöpää ja keskosia. Nämä leikkaukset ja hoidot vaativat paljon ammattitaitoa ja ovat pitkiä ja kalliita.

Julkinen sairaala kouluttaa kaikki lääkärit ja hoitajat ja muun henkilöstön. Siellä tehdään tieteellistä tutkimustyötä, joka on välttämätöntä, jotta hoidot ja tutkimukset kehittyvät. Tämä kaikki vie paljon ylimääräistä aikaa, sillä erikoistuva lääkäri leikkaa hitaammin kuin spesialisti.

Tutkimuksessa on todettu, että Suomen erikoissairaanhoito on pohjoismaiden tehokkain. Suomen terveydenhoito ei tuhlaa, sillä meillä terveydenhoidon kokonaiskustannukset ovat 3266 eur/asukas/vuosi, kun ne USA:ssa ovat 8233 ja Ruotsissa 3708( vuonna 2010).

On hyvä asia, että maassamme on laaja tarjonta yksityisiä terveydenhoitopalveluja, jotka suurimmalta osaltaan potilas maksaa itse tai vakuutus maksaa. Se säästää veroeuroja. Henry voisi seuraavaksi kirjoittaa: kaikki junat myöhästyvät, kaikki ruoka on pahaa, kaikki lehdet kirjoittavat roskaa!

This entry was posted in Oma blogi. Bookmark the permalink.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>