Turhaakin turhempi metropolihallinto

Hallitus ehdottaa 14 Helsingin seudun kunnan metropolihallintoa, kun kunnat eivät suostu liitoksiin. Se on turha päällekkäisyys. Se lisää byrokratiaa ja kustannuksia On vaikea määrittää, mitä seutuvaltuusto päättää ja mitä päätetään kaupunginvaltuustossa.

Meillä on jo kaikki mahdolliset yhteistyöelimet kuten, pääkaupunkiseudun neuvottelukunta, HSL (Helsingin seudun liikenne), HSY (Helsingiin seudun ympäristöpalvelut), HUS eli yhteinen erikoissairaanhoitomme, joiden kaikkien hallituksissa istuvat poliittiset päättäjät. Meillä on hankesuunnitelma metropolialueen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisesti ja “Rajaton Metropoli” eli Helsingin seudun MAL (maankäyttö, asuminen ja liikenne) suunnitelma 2050 saakka (2011). Selvitys Helsingin ja Vantaan mahdollisesta yhdistymisestä on tehty loppuvuodesta 2010. Osoitettiin, että kahden kunnan talous olisi kestävämmällä pohjalla ja mahdollisuudet segregaation ehkäisyyn lisääntyisivät.

Jos vielä perustetaan vaaleilla valittu väliportaan seutuhallinto eli metropolivaltuusto, on poliittisia päättäjiä liian monessa tasossa ja monessa roolissa. Tämän vuoksi kuntaliitoksia tulisi edelleen selvittää. Keski-Uudenmaan kunnat olivat jo aloittamassa yhdistymisselvityksen ja Helsinki – Vantaa selvitys osoitti kiistattomia hyötyjä kummallekin. Metropolihallinto voi estää kuntien yhdistymisen.

Onko aikamme sellainen, että ajattelemme liian lyhytjänteisesti omaa asemaamme, jotta pääkaupunkiseudun ja Suomen etu pitkällä tähtäimellä toteutuisi?

This entry was posted in Oma blogi. Bookmark the permalink.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>