Mikä kuntavaaleissa on tärkeää?

Helsingin nykyinen valtuusto toivoo, että pääkaupunkiseudun kunnat (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kaunainen ja mahdollisesti Sipoo) muodostaisivat yhden kaupungin,  jolloin Metropolialueen kilpailukyky paranisi. Siitä hyötyisi koko Suomi. Espoo ei missään tapauksessa suostu kuntaliitokseen ja Helsingin kokoomus ei pidä vaaleilla valittua metropolihallintoa hyvänä. Saa nähdä, mitä selvitysmiehet ehdottavat?

Helsinki yhdistää, ehkä viimeisenä kuntana Suomessa, sosiaali- ja terveystoimen yhdeksi virastoksi 1.1.2013 alkaen. Uskon sen onnistuvan, vaikka suunnitelma on rohkea.

”Sairaala, -kuntoutus ja hoivapalvelut” osasto tullaan maanantaina 1.10. kaupunginhallituksen päätöksellä jakamaan kuuteen toimistoon, jotka ovat seuraavat: Kaupungin sairaalat, Kuntoutuskeskus, Eteläinen-, itäinen-, läntinen- ja pohjoinen toimisto. Toivottavasti uusi organisaatio onnistuu tarjoamaan vanhuksille tarpeeksi hoitoa ja hoivaa. Ylikäyttöpäivät HUS:ssa tulee saada minimiin ja huonokuntoisille vanhuksilla pitää saada ajoissa hoivapaikka.

Vanhusta ei voi enää jättää asumaan yksin kotona, jos hänen kuntonsa on niin huono, että hän makaa sängyssä odottaen kotihoitajaa, eikä pääse ylös edes wc:hen. Kotona oleva vanhus saattaa olla myös niin dementti, että hän on vaaraksi itselleen ja koko talolle, kun hän voi sytyttää tulipalon asunnossaan. Kotihoitajien on ruuvattava lieden sulakkeet irti, jotta vahinkoa ei tapahdu. Tällaiset vanhukset kuuluvat turvalliseen ”vanhuuden kotiin”, jossa on apua ympäri vuorokauden.

Kuntavaaleissa on tärkeää, että kunnan peruspalvelut tulee hoidettua.

This entry was posted in Oma blogi. Bookmark the permalink.

One Response to Mikä kuntavaaleissa on tärkeää?

  1. Maythe says:

    Tepsukka,niin voisikin! Usein te4llaista keootstta tulee mietittye4 uv:na, me4 nyt poikkeuksellisesti ne4in keskelle4 syksye4.:) Juu, sielle4 olkkarissahan me oltiin ja hippaloitiin (=juteltiin).:)Norppa,on ollut kylle4 hyve4 vuosi. Niin paljon on muuttunut. Joinain vuosina kun ei tapahdu kovastikaan mite4e4n ns. isoja juttuja, mutta te4he4n 12 kk:een niite4 on mahtunut kylle4 tosi paljon!Kammari,niin onkin! Itsekin tajusin site4 osittain vasta nyt, kun hain ne4ite4 kuvia.:) Tuo cooleri on Alessin, kuten myf6s coolerin jalka. Olen ne4hnyt niite4 viele4 ainakin Hkin Alessin liikkeesse4!Saara,jej, kiitos haasteesta. Te4te4 oli oikeasti kiva tehde4!:)Henna,wow, kiitos, tai siis hienoa.:) Olen ihan nyt he4mille4ni, hih.:) Todella kiva kuulla, ette4 tykke4e4t ke4yde4 te4e4lle4! Toivottavasti tulet jatkossakin.K,niinpe4! Siine4pe4 haaste multa sulle.:)Nina,voi kiitos sf6pf6nen!:) Nyt vasta ke4vin kurkkaamassa, vaikka Kaitaliina te4ste4 jo puhuikin. Tuli kiva mieli, kiitos viele4.:)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>