Paula Risikko takaisin peruspalveluministeriksi.

Terveydenhuollon ammattilaiset ja potilaat toivovat, että ministeri Paula Risikko jatkaisi peruspalveluministerinä. Paula on osaavin ja aktiivisin ministeri STM:ssä pitkään aikaan. Hän sai aikaan 2007-2011 kymmeniä lakiesityksiä, joista merkittävin oli terveydenhuoltolaki. Se astui voimaan 1.5.2011. Sitä täydentämään tarvitaan terveydenhuollon järjestämis- ja rahoituslakeja, jotka liittyvät Henna Virkkusen tarmokkaasti ajamaan kuntauudistukseen. Liikkuvaan junaan hyppääminen ei näytä onnistuvan, joten Paulan tulee saada jatkaa peruspalveluministerinä tai sitten yhdistetään molemmat STM:n ministerin pestit ja Paula hoitaa kummatkin.

Paula Risikko kirjoitti myös vanhuspalvelu- eli ikälain. Se oli vain viimeistelyä varten valmis 2011, joten se tulisi saada voimaan siinä muodossa, että kuntien rahat riittävät sen toteuttamiseen. Nykyinen peruspalveluministeri Maria Guzenina- Richardson toi oman luonnoksensa tällä viikolla. Siinä on yksi yhteen samat asiat lain kuin Risikon vuoden takaisessa esityksessä, eikä siinä ole henkilöstömitoituksia.Vain ikärajat puuttuvat, mitä en pidä ongelmana. Uusi luonnos on lähdössä lausuntokierrokselle, vaikka samat tahot ovat lähettäneet jo 127 lausuntoa viime vuoden toukokuun loppuun mennessä.

This entry was posted in Oma blogi. Bookmark the permalink.

One Response to Paula Risikko takaisin peruspalveluministeriksi.

  1. Ann-Marie Åberg says:

    Seurattuani kälyni nykyistä “elämää” sen jälkeen kun hän joutui Laakson sairaalaan
    Alzheimerin sairauden seurauksena miksi ei hoitopaikkoja järjestetä riittävästi. Hän
    on Laakson sairaalassa väärällä osastolla, vie jonkun akuuttisairaan paikan. Muuttuuko
    helsinkiläinen vanhus taaakaksi, jolle oikea paikka olisi haudassa, vaikkei sitä äneen sanota. Jos potilas ei sairautensa vuoksi pysty pitämään puoliaan ei kaupungin virkailijatkaan välitä jakaa tietojaan, arvatenkin tärkein asia heille on ettei tule sanottua mitään väärää tietoa, josta “voisi” joutua vastuuseen. Onhan se oma napa tärkein. Lastentarhoja on pilvin pimein. Ikävä tosiasia on vaan jokaisen kohdalla että vanhenemme. Tupakka, viina, ja rasvaiset ruuat kunniaan, jotta kuolemme pois ajoissa, vai mitä?

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>