Miksi HYKSin Oy ei kelpaa?

Professori Timo Tervo ja Tomi Tervo ilmaisevat HS Vieraskynässä 17.10. hämmästyksensä siitä, että 2,5 miljardin bisnestä maassamme pyörittävät terveyspalveluyritykset eivät hyväksy HYKSin OY liiketoimintasuunnitelmaa, vaikka jälkimmäisen liikevaihto tulee olemaan vain 15 milj.euroa viiden vuoden kuluttua. Yksityiset yritykset ovat saaneet kymmeniä miljoonia kuntien rahoja tuottamalla ostopalveluja ja palvelusetelituotteita.

Yrittäjät haluavat, että terveysasemia yksityistetään mutta, kun julkinen sairaala HUS panee pikkuvarpaansa heidän tontilleen, he leimaavat sen häiriköksi. Yksityinen, kansainvälisen rahan omistama yritys saa tulla julkiseen sairaalaan, mutta julkinen sairaala ei saisi heidän mielestään perustaa yritystä omiin tiloihinsa. Britaniassa on jo 80 000 yhteiskunnallista yritystä, mutta Suomessa se ei käy?

HYKSin OY:n tarkoituksena on tuottaa palveluja sellaisille asiakasryhmille, joiden palvelujen tarvetta on vaikea tyydyttää nykyisellä tuotantojärjestelmällä eli erityisosaamista vaativat hoidot. HYKSin Oy sitouttaa henkilöstöä palvelukseensa ja tuo rahaa HUSlle vuokratulojen ja osinkojen muodossa. HYKSin Oyssä voidaan hoitaa myös ulkolaisia, ulkokuntaisia ja vakuutusyhtiöiden lähettämiä potilaita.

Jäitä hattuun Lääkäripalveluyritykset ry. Jatketaan hyvää kumppanuutta, sillä tulevaisuudessa suurin osa sairaaloista tulee olemaan yrityksiä, jotka tuottavat palveluja peruskunnille, yksityisille ja EU-kansalaisille sekä EU ulkopuolisille asukkaille.
Sirpa Asko-Seljavaara professori
Helsingin kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen (kok)

This entry was posted in Oma blogi. Bookmark the permalink.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>